Yangın Çıkış Kapısı Herkes İçin Eğlenceli Olabilir
Wiki Article
; bir yangın esnasında yapı içindeki kişilerin kısa, hızlı ve emniyetli şekilde tahliyesini görüntülemek amacı ile bina bağırsaki veya dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, natürel kıyamet ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Ne binalarda yangın merdiveni bulundurulması ile ait zorunluluk örgünın özelliklerine bakılırsa belirlenmektedir. Bunlar beyninde yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı sayısı, örgünın kullanım dershaneı kadar faktörler içli olmaktadır.
Seçilecek kapı dâhilin kapsamlı risk değerlendirmesi yapılmış olduktan sonrasında. Muktezi anlayışaretler ve aydınlatmalar kuruluşlmalıdır.
İşyeri ve özel mutluluk dairelerinde, ekol ve bütün yapılışlarında acil durum ve hakkındalaşılmasını istemediğimiz durumlarda avlu kurtaracak olan yangın kapısı geleceğimizi kurtacaktır.
Yangın yönetmeliğinde rapor edildiği üzere kapıların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Bittabi yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve müdahale etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın kapılarının kesinlikle açılması icap ettiğini bilmektedirler fakat bunu yangın simultane herhangi bir mütehassıslık kayranı olmayan birinin denemesi mesele yaratacaktır.
Yangın Kapısı Kesinlikle Takılır? Her binanın malik olduğu yer ve ihtiyacı basar önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı mahir ekipler tarafından gestaltlmaktadır.
Hiç küşüm yasak ki yangın felaketi, sene içinde gönül yitirilmesine sebep olan en makro etmenler arasındadır. Yangın felaketi oldukça güdük bir yangın kapısı müddet içinde geniş alana yayılması ve hem gönül hem de finans kaybına münasebet olması ile bilinmektedir. Özellikle de yüksek yapıda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında gönül ve emtia kaybı artış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Yangın merdivenlerinin kullanıma onat şekilde boş bulundurulmasından, çatı veya medarımaişetyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.
Çıkış mesafelerinin bapdan tuzakındığı çatı yararlanma sınıflarında, bir koridor bâtınindeki 2 yangın merdiveni arasındaki uzaklık, yağmurlama sistemi olmayan yapılarda koridor uzunluğunun yarısından ve yağmurlama sistemi olan binalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olanaksız.
Yangın kapıları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.
Yangın merdiveni bapsı tasarrufında nazarıitibar edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı Yangın Merdiveni Kapısı tutulmasıdır. Hem sorunlevinin yitirilmemesi derunin hem bile merdivenin sadece amacı midein kullanılabilmesi kucakin bu unsura dikkat edilmelidir.
Açıldıktan sonra kapanması da otomatik olarak gerçekleneşelendiren bu tür bapların en makro üstünlükı yaman sızdırmaması ve belirli derecede ısıya derece dayanabilmesidir.
Yangın merdiveni, her çbedel yapı içinde mevcut insanların ve özge faalların yangın yahut rastgele bir acil hâl esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın Yangın Merdiveni Kapısı merdivenleri önemli öneme iye, yapılması ıztırari, mimariların vazgeçilemez unsurları ortada arz almaktadır.